TTS VESKO-T

fa apríték tüzelésű termo-olaj kazán

A hőenergiából villamos energiát előállító berendezések hőforrásának a biztosítására 1 MW és 10 MW közötti teljesítményben készül, de ipari vagy egyedi technológiák kiszolgálására is alkalmas berendezés. Hidraulikus apríték adagolás, előszárítás, illetve mozgórostélyos tüzelőberendezés, a tüzelőanyaggal szembeni nagyfokú igénytelenséget garantálja.

 

 

Automatikus működésű, 1 MW és 10 MW közötti hőteljesítményben készülő fa apríték tüzelésű kazán. Elsősorban a hőenergiából villamos energiát előállító berendezések hőforrásának a biztosítására készül. E mellett ipari felhasználásra, egyedi technológiák kiszolgálására is alkalmas berendezés. Működésük 3 és 10 bar közötti üzemi nyomás- valamint 250-300 °C üzemi olaj hőmérséklet tartományban lehetséges.

A tüzelőanyaggal szembeni elvárás a legfeljebb 55% nedvesség- és 3%-os hamutartalom, valamint a 250-300 kg/m3 fajsúly.

 

A kazán hegesztett kazántesttel, önhordó vázkialakításban készül. Hidraulikus dugattyú végzi a tüzelőanyag tűztérbe való bejuttatását egy felmelegített, előszárítást végző garaton keresztül. A tűztér alsó része egy hidraulikus mechanizmussal működtetett mozgórostély, a felső része pedig egy egyedi kialakítású samott felület, amely lehetővé teszi a kilépő gázok és égéstermékek ellenirányú mozgását. A rostély hűtését a primer belépő levegő biztosítja. A termo - olaj hőcserélő közvetlenül a kazánra épített. A kazán kívülről hőszigetelt illetve acéllemezzel fedett.

 

 

A kazán öntisztító képesség

Lejtett tüzelőrostély kialakítás, az égéstér felső samottozása, valamint az, hogy a még nagyobb salakdarabok is minden összezúzás nélkül juthatnak be a hamu konténerbe, lehetővé teszik az alacsonyabb olvadáspontú tüzelőanyagok hatékony elégetését is.

A nagy tűztér térfogat, valamint az egyedi felső boltozat samottozásnak köszönhetően a füstgáz szálló hamu részének nagy része kiválasztódik.

A nagy tűztér méretnek köszönhetően, a füstgáz a szálló hamu részecskék olvadás pontja alá hűl le, így a szálló hamu nem ég rá a hőcserélő felületére.

 

A kazán adagolás kapacitása

A teljes tüzelőanyag adagoló rendszer hidraulikusan működtetett és igény esetén a tüzelőanyag útjának iránya visszafordítható.

Az 1200x280 mm-es átmérő nagy áteresztőképességet biztosít.

A tüzelőanyag útja alapjában véve eltömődésre nem érzékeny (szemben a csigás adagolókkal, amelyek például nem képesek nagyobb méretű kéreg darabok továbbítására, eltömődnek, és sérülhetnek is).

Az adagoló garaton akár nagyobb mennyiségű nem éghető anyag is áthaladhat (pl. kő vagy fémdarabok stb.) anélkül, hogy a továbbító rendszer sérülne.

 

Hamu eltávolítás

A mozgórostélyról a hamu egy egyedi megoldással közvetlenül a kazánhoz csatlakoztatott hamukonténerbe kerül, az égéstérrel egy különálló teret képez.

A hamu útjában nem található olyan akadály, amely korlátozná a hamu eltávolítását.

A hamueltávolítás automatikus továbbítással egy akár 10 m³-es konténerbe is kivitelezhető.

 

A kazán tökéletes automatizálása

Az égés minőségének javításában jelentős szerepe van annak, hogy az égéstér túlnyomás alatt, plusz oxigén jelenlétében történik.

A tüzelőanyag bejuttatása és a rostélyon való mozgatása, a tüzelőanyag tulajdonságainak megfelelően valósul meg.

A rendszerben elhelyezett összes mérőpont értéke, a biztonsági berendezések működési információi és a hibajelzések folyamatos figyelemmel követése alapján történik a tüzelőanyag adagoló rendszer vezérlése.

Kapcsolódó termékek

TTS VESKO-T